Kokeilin ensimmäisen kerran elämässäni tehdä leipää, ja löysinkin seuraavanlaisen ohjeen;

5 dl vettä
50g hiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl viipaloituja vihreitä oliiveja
11 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Liuota hiiva veteen. Lisää mukaan oliiviöljy, oliivit, suola ja jauhot (itse laitoin 11 dl + n määrä jauhoja, koskapa ei tullut tarpeeksi kiinteää tuosta määrästä) ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa ja liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Muotoile taikinasta kolme leipää ja anna kohota vielä uunipellillä liinan alla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Leivistä tuli ihan ok, mutta omaan makuuni aion kyllä seuraavalla kerralla laittaa oliiveja vähintään kaksinkertaisen määrän mitä ohjeessa sanottiin, sekä suolaa myös. Tai, kuten äitini ehdotti, sekoittaisin taikinaan fetaa josta sitten tulisi myös sitä suolaisuutta.